Медията, която бе наречена Божков TV, не от кого да

...
 Медията, която бе наречена Божков TV, не от кого да
Коментари Харесай

bTV доста се изнерви покрай Божков

 Медията, която бе наречена Божков TV, не от кого да е, а от министър-председателя Борисов, отвори няколко медийни фронта единствено за един ден.

Оказа се, че bTV е завела иск против най-четената осведомителна медия Блиц и то пред съда на олигархията, управителен от ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов. Телевизията се почувствала наранена от изказванията на Цветомир Найденов, че Божков е водил изпълнителния й шеф Флориан Скала във френския курорт Куршевел.

В същото време обаче самата bTV в известие до медиите призна, че Скала е бил доведен от Божков на среща при Борисов в централата на ГЕРБ “, напомня шефът на организацията Ивайло Крачунов.

„ Обясним е методът, по който bTV се пробва да изпълзи от дълбоката сянка на мастития си рекламодател Божков, откакто Блиц извади на показ документи от скандалния контракт сред малкия екран и Спортния тотализатор, от който медията е прибрала 8 млн. лв. за по-малко от 4 години. По случая бе подхваната и инспекция от Комисия за защита на конкуренцията. Нормално е гущерът да се опита да скъса опашката си, само че наред с това в този момент има заплаха да откъсне и главата си. Едва ли е инцидентно, че bTV е въвела желае в съд, в който правораздават най-вече съдии от Съюза на съдиите и богато финансирани от една задгранична фондация “, написа още Крачунов.

Според него въпросните магистрати са медийно обслужени от кръга " Капитал ", а имената им елементарно могат да бъдат прочетени в изданията на приятеля на Лозан Панов – Прокопиев.

„ Блиц ще изиска отказ на всеки сходен магистрат със скандални обвързаности и ще излъчва непосредствено процеса. Нека bTV и Панов да не се радват авансово, тъй като, до момента в който делото дойде във Върховен касационен съд, от него ще остане единствено горчивият спомен на един провален ръководител “, безапелационен е Крачунов.

 Докато обаче малкия екран се готви за делото, други  проблеми, отново поради Божков, са й на главата.

“bTV медиа груп " отхвърля да разкрие изискванията по контракта си с Българския състезателен тотализатор, заяви " Нова броудкастинг груп ", позававйки се на отговор, получен през днешния ден от тотото.

„ Журналист на NOVA изиска данните по закона за достъп до социална информация. В заявката си попитахме, при какви условия е подписан договорът с „ bTV медиа груп ”, какъв е неговият предмет, има ли и какви анекси, провеждана ли е социална поръчка и в случай че не - за какво, както и какви са критериите за избор на съответната медия. Също по този начин - имало ли е възбрана да се подписва контракт с „ Нова броудкастинг груп ”. От държавния тотализатор, обаче отхвърлиха тази информация с претекста, че третото лице – „ bTV медиа груп ” категорично показва противоречие за даването й, пишат от Нова телевизия като напомнят, че са сезирали и Комисията за защита на конкуренцията за въпросния контракт.

А до момента в който информацията се покрива, подозренията за съществуване на неразрешено съглашение и за нелоялна комерсиална процедура, обвързвана с продажбата на програмно време, остават. Облаците над bTV се сгъстяват.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР